A sorozat előző részében Szemiramisz királynő karakterét kezdtem el kibontani. Még csak az alapadatokig jutottunk el, ideje továbblépni. A karakteralkotás következő lépése a kapcsolatok feltérképezése.

A kapcsolatok jelentősége

Egy karakter soha nem egyedül áll a világban, még ha a történet idején teljesen magányos is, voltak, vannak, lesznek kapcsolatai más teremtményekkel. Különösen igaz ez fantasy történet esetén, amikor egy-egy karakter több száz éves is lehet, és ebből adódóan élete során rengeteg helyet bejárhatott, és újabb és újabb „emberi” életeket élt le álcaként. A múltja tele van hullákkal, nem feltétlen, mert ő maga küldte őket a másvilágra (bár ez is előfordulhat), hanem mert az emberi ismerősök (kedvesek, barátok, üzlettársak, szövetségesek) megöregszenek és meghalnak.

Család

Elsődleges kapcsolati forma a család. Bárhová is ér egy karakter életfonala, bármely csavarokat is rakunk bele, a kezdete szinte biztos: megszületik. (Elképzelhetőek persze mesterségesen alkotott teremtmények is.) A karakter megszületik egy családba, van apja és anyja, esetlegesen testvérei, más rokonai. Lehet, hogy mire a mi történetünkbe belép, ezek közül egyik sincs életben, de a szereplőnk életére és jellemének alakulására akkor is hatással voltak.

Mit tudunk Szemiramisz királynőről? Továbbra is a legelső róla szóló posztban beidézett forrás alapján dolgozom tovább.

A pásztor megtalálja Szemiramiszt
Ernest Wallcousins: A pásztor megtalálja Szemiramiszt (Forrás)

Apa: ismeretlen

Anya: Derketó szíriai istennő

Testvérek: ?

Férj: Onnész asszír hivatalnok, majd V. Samsi-Adad asszír király

Gyermek(ek): III. Adad-narári

Ha csak ezt az egy forrást nézzük meg, ennyit tudhatunk biztosan. Azonban ha más forrásban is rákeresünk Szemiramisz nevére, több információ ugrik elő. Fussunk neki még egyszer!

Apa: ember, ismeretlen, halott

Anya: Derketó szíriai istennő (megölte Szemiramisz apját, a gyermeket elhagyta, ő maga sellővé változott

Testvérek: nincsenek

A gyermeket örökbe fogadták, azaz egy Szimmasz nevű pásztor nevelte fel, és innentől akár hanyagolhatnánk is az eredeti családját, hiszen nem ismerte őket. Hanyagolhatnánk, ha nem lenne a születése legendás, melyet sokan emlegettek, és nyilván ő is ismerte saját eredetét. Ezen kívül egy félisteni teremtményről beszélünk, nyilván ez a származás sem múlik el nyomtalanul.

Folytatás