Fajháborúk kora

A Fajháborúk kora fantasy regény és novella folyam, mely egy alternatív Földön játszódik, annak múltjában, jelenében és jövőjében.

Ezen az alternatív Földön mindig is létezett a mágia, és léteztek olyan emberek, akik kitanulták minden fortélyát. Ők aztán tudásvágyból, vagy saját hatalmi törekvéseik érdekében módosították az emberi fajt, új, úgymond természetfeletti fajokat hozva létre. Ők aztán rendre elkövették azt a hibát, amit más tudósok is: olyasmit alkottak, ami túlnőtt rajtuk. A megalkotott új fajok kiszabadultak az ellenőrzésük alól, és többé-kevésbé elszaporodtak a Földön.

Mivel az emberiség alaptermészete, hogy fél a szokatlantól és rendhagyótól, az új fajok elrejtőztek az emberek szeme elől, titkokban beolvadtak a közösségekbe. Ez így többé-kevésbé működött a XXI. század elejéig, amikor is a technika fejlődése előre vetítette, hogy a Fátyol (így hívták azt a szabályrendszert és „megtévesztés halmazt”, mely elrejtette a természetfeletti fajokat a beavatatlan szemek elől) hamarosan már nem lesz fenntartható.

Ekkor a természetfeletti fajok – a történelem során először – összefogtak, és közösen megdöntötték az emberek uralmát a Földön, felosztva a Földet több önálló, faji alapon rendeződő birodalomra. Ezen esemény neve lett a Fátyolszakadás, és 2036-ban következett be.

Azonban az összefogás nem tartott sokáig, a fajok hiába rendelkeztek már saját földterülettel, melyen korlátlanul uralkodhattak, mégis elharapózott a gyűlölet és ellenségeskedés. Az Első Fajháború 2067-ben tört ki, és ezzel új korszak vette kezdetét a Földön, a Fajháborúk kora.

A regények idősorban 2114-től indulva követik az eseményeket, mert bár ekkor éppen béke honolt, mégis ez az az év, amikor az új kor egyik legjelentősebb eseménysorozata kezdetét vette.

A novellák a regények szereplőinek előéletét derítik fel. Bőven van mibe elmerülni, hiszen a főhősök közül jó páran több száz évesek, és éppen elég kalandban volt részük életük során.

Történelem 2014-2114

Regények

Fajháborúk Kora I. – Az emléktolvaj (Publió Kiadó, 2015)

Novellák

Az elkészült és tervezett novellákról az egyes szereplők oldalán olvashatsz. >>

Ahogy a szálak összeérnek (Magánkiadás, 2020)