Ideje elindítani a június 19-én ígért sorozatot. Elsőnek Szemiramisz királynőt vizsgáljuk meg karakteralkotás szempontjából. Már ő maga is több részben fog alakot ölteni. Szemiramisz a Történelemhack első bejegyzésében szerepelt, és kalandos életéből mindjárt öt különféle történetszálat sikerült legombolyítani. Az első részben az alapadatokkal kezdem a kidolgozást.

Név adatcsoport

Igen, nem csak simán név, hanem név adatcsoport. A fantasy világában néha nagyon idős karakterekkel dolgozunk, akiknek több identitása is lehetett az évszázadok folyamán, amit leéltek. Ezen kívül lehetnek olyan karakterek, melyek álneveket használnak egy időpillanatban is több identitással rendelkeznek. Külön kategória a becenevek, ragadványnevek rész. Van-e ilyesmi a karakternek? Szereti? Nem szereti? Kinek engedi meg, hogy közvetlenebbül szólítsa meg?

Név: Szemiramisz

Itt most a nevekkel nincs sok tennivaló egyenlőre, lesz olyan karakter majd, ahol ez a rész sokkal hosszabb lesz, tekintettel a fent leírtakra.

Rang: királynő (i.e. 811-796) (21-35)

A rang gyakran a megszólítás része, így érdemes itt rögzíteni, és azt is odaírni, mikortól meddig birtokolta a karakter az adott rangot, valamint akár azt is, hogy hány éves volt ekkor.

Az uralkodás kezdetét a forrásból vettem, míg a második adatot csupán megsaccoltam a történetből, lehet pár évvel korábban vagy később is. 811-ben a férje halálakor már van egy közös gyermek, aki azonban még kiskorú. Addig tud ő uralkodni, amíg a gyermek nagykorúvá nem válik. Mikor válik nagykorúvá egy király? Gyakran eléggé hamar annak tekintették a királyi gyermekeket, és ráadásul az ókorban gyakran már egy 13-14 éves ember amúgy is nagykorúnak számított. Viszont Szemiramisz meg akarta tartani a hatalmat, tehát elhúzhatta ilyen-olyan indokkal a nagykorúság bejelentését. Szóval ha adok a hölgynek 15 év uralkodási időt, még bőven is mértem, kevesebb sokkal viszont nem lehet, hiszen híres a neki tulajdonított építkezésekről és háborúkról, azt nem lehet két nap alatt nyélbe ütni.

További alapadatok

Faj: ember (boszorkány)

Alapvetően Szemiramisz ember volt, de az utolsó történetszálban rendelkezett varázserővel. Lehet olyan karaktered, ha fantasyvel foglalkozol, aki élete során több faj tagja is lehet. Például embernek születik, de vámpírrá vagy vérfarkassá válik. Itt ugyanaz érvényes, mint a rangnál, érdemes az évszámot és a karakter korát is feltüntetni, ha meghatározod a pontos időpontot. Nem mindegy egy esemény szempontjából, hogy az illető milyen idős amikor belekeveredik, mert ettől függhetnek a reakciói, a kinézete, és sok egyéb jellemzője.

Születési hely és idő: Babilon, i.e. 832

Ez is csak egy sacc. Így Szemiramisz 21 évesen lesz királynő. A lányokat ilyenkor hamar férjhez adták, lehet, hogy csak 14 vagy 16 éves volt, de az elhunyt V. Samsi-Adad assír király ugye már a második férje volt, és egy gyereket is megszült addig, amihez azért csak kellett kilenc hónap, szóval a 21 év nagyjából jó lehet, de azért csúszni egy-két évvel erre-arra éppen.

Első nekifutásra ennyi. Még csak a leges-legelején tartunk a karakter megalkotásának, a körvonal is alig formálódott ki, csak egy alaktalan massza.

A karakter még csak egy massza....
A karakter még csak egy alaktalan massza….

Folytatás