Az előző év nálam a család jegyében telt (betegség, esküvő, külföldre költözés), ami azt jelentette, hogy más elfoglaltságok kényszerűen a háttérbe szorultak. Írni még csak írtam, de a blogra egyáltalán nem maradt erőm.

Januárban még írtam a Meskete oldalról, aztán március elején megjelent a regényem, és a korábban megjelent novelláskötet is felkerült ingyenesen letölthető formában a honlapomra, csatlakoztam az Írótesókhoz, ennek keretében készítettem egy interjút két szintén fantasy zsánerben alkotó tesómmal, de aztán elfogyott a lendület, és úgy éreztem, mindkét közösségben többet fektetek be, mint amennyi valaha visszajöhet, így nem erőltettem a jelenlétet.

Ennek ellenére az elmúlt év nem volt sikertelen. Noha a megjelent műveimről egyszer publikáltam posztot még márciusban, a letöltések folyamatosak voltak egész évben, és elérték a 70, illetve 100 letöltést december végéig.

A családi kötelezettségek közben, amikor éppen volt egy kis üresjárat, vagy már nagyon hiányzott az írás, a regényemen dolgoztam. Ez tényleg nagyon hosszú lesz, ellentétben az eddigi 350-400 ezres karakterszámokkal, jelenleg túl vagyok a másfél millió karakteren, és még közel sem tartok a végénél.

Most jött el az az idő, amikor nagyon meg kell válogatnom, mely eseményekről írjak még, és melyek azok, amik kimaradhatnak a történetszálból, és esetleg egy később megjelenő novelláskötetben kerülhetnek kifejtésre.

Tehát az év csendesen, de szorgalmasan és eredményesen telt. Nem nyújtom tovább ezt a bejegyzést, de rövidesen írok az ez évi terveimről is.