Páran kérdezték már, mik a terveim a világommal, és az elkészült, valamint készülőfélben lévő írásokkal. Mindenkinek azt ígértem, hogy erre nem egyénenként fogok válaszolni, hanem posztot írok. Íme.

Miről is van szó?

A Fajháborúk kora egy fantasy regény és novella folyam, mely egy alternatív Földön játszódik, annak múltjában, jelenében és jövőjében. A világot 2014-ben alkottam meg, és 2015 januárjában elkészült az első regény. Ez még abban az évben áprilisban meg is jelent a Publió Kiadónál.

A kiadóválasztás nem volt szerencsés, de ezen már változtatni nem lehet. A kiadó által okozott bosszúságok (volt belőlük bőven) egy jó időre elvette a kedvemet a további munkálatoktól, bár előtte még elkészült a második regény. A munkám is lekötött eléggé, így egy időre elengedtem a világot, és vele kapcsolatos terveimet, de most úgy érzem, elérkezett az idő, hogy végre folytassam a félbehagyott munkát.

Egyik okom erre, hogy most van időm (Covid-karatén), másrészt találtam egy nagyszerű csapatot, akiktől remek támogatást kaptam, és remélem, az így is marad majd a továbbiakban.

Az utóbbi évek alatt, ha maga az írás nem is volt az életem szerves része, ettől még a világ alakult, és a tervek egyre részletesebbek lettek. Ezekről szeretnék most beszámolni.

Először is megtörtént az összes főbb szereplő, és pár mellékszereplő teljes kidolgozása, főleg, ami az életútjukat, és egymás közötti kapcsolataikat illeti. Mivel a legtöbbjük igen idős (több száz éves) karakter, és a regényfolyam 2114-től mutatja csak be az életüket és kalandjaikat, az előzményeket, azt, hogy mi történt velük az előtt, hogy megjelentek a regények hasábjain novellákban tervezem megjelentetni. Ezek a novellák kiragadott izgalmasabb élethelyzetek, sorsfordító pillanatok, melyekhez nyilván rengeteg ötletet adott maga a tervezési folyamat, az életutak pontosítása.

A szereplők bemutatása és novellaötletek, majd pár ingyenes letölthető novella ezen az oldalon fog megjelenni, ha érdekel a történet, ide kell ellátogatnod.

Mit is jelent ez a tervezés szintjén?

Jelenleg többek között Terrlo-ban dolgozom. A szereplőkről mind készült egy-egy kis kártya, melyen szerepel az idővonaluk, kapcsolataik és a novellaötletek. Ezen kívül található egy leírás a karakter különleges képességéről (ha van neki), hogyan működik, nehogy ellentmondásba kerüljek magammal, és a megjelenése (lehetőleg úgy, ahogy az első feltűnésekor szerepel).

Az egyéni idővonalakat mind összefésültem egy közös idővonallá is, mely jelenleg közel 130 tétel szerepel. A legrégebbi időpont i.e. 1815 és a legtávolabbi 2115 (itt tart jelenleg a regények előre mutató idővonala). Így remélhetőleg nem lesz semmilyen keveredés a rengeteg eseményszál körül, ami majd kibontásra kerül.

Remélem, sikerült kielégítenem mindenki kíváncsiságát. Illet nem! Remélem sikerült felkeltenem mindenki kíváncsiságát!