Tekintve, hogy az egész oldal alig pár napja nyílt meg, nem nagy hír, hogy a sorozat, amit indítok új. De nem írtam róla semmit a blogindító bejegyzésben. Ez nem jelenti azt, hogy nem szerepelt a terveim között, csak mivel maga az ötlet, és a hozzá tartozó anyagok már több, mint 20 évesek, elég nehéz volt őket előásni. Nem jeleztem hát semmit addig, amíg a kezembe nem került az első pár darab.

De most megvan, és innentől semmi nem tarthat vissza attól, hogy belevágjak a történelem „meghackelésébe”. Igen, ez a tervem.

Miről is van szó?

Mint talán már tudjátok, a világ, melyen a történeteimet írom egy alternatív Föld, melyen minden pontosan ugyanúgy folyik, mint a valós történelem egészen mostanáig, és még pár éven át, nagyjából 2036-ig. De ez csak a felszín, hiszen közben végig jelen voltak a természetfeletti fajok és a mágia is, csak éppen rejtve a beavatatlan szemek elől.

Ez viszont azt is jelenti, hogy nem minden történt pontosan úgy, ahogyan az a történelemkönyvekben le van írva. (Ez mágia nélkül a valós Földön is megesik, hát még egy alternatív dimenzióban!)

A sorozat arról fog szólni, hogy fogok egy valós történelmi eseményt, általában valami régi krónika leírása alapján, és „megvilágítom” a hátterét, azaz kicsit megcsavarom a mozgatórugókat és beleviszem a fantasztikum elemeit. Ha ráéreztek az ízére, akkor rengeteg ilyen ötletetek születhet.

A sorozat elemei a Tervezés kategóriába kerülnek és „történelemhack” címkét fognak kapni.