Először is kezdjük ott, hogy nem terveztem nyári szünetet közvetlenül az oldal és a blog indulása után ilyen hamar, de közbeszólt a lakásfelújítás és átrendezés. Egy éve ilyenkor még nem gondoltuk volna, hogy idén augusztustól négy fős családunk közül senki sem fog ott aludni, ahol pár hónapja tette. Az elmúlt időszakban legtöbbet talán ecset és porszívó volt a kezemben. Lassan azért a végére érünk az átalakításoknak, már „látjuk a fényt”.

Ehhez csak hab a tortán, hogy közben saját vállalkozásom beindításán is munkálkodom. Az életem gyökeresen meg fog változni, és ennek csak egyik mozgatórugója, hogy a világ is éppen átalakul körülöttem a koronavírus járványnak köszönhetően. Mindenesetre a COVID nem könnyíti meg az indulást. Mérnöki szemmel nézve ez még egy pár ismeretlen változóval gazdagítja az amúgy is bonyolult egyenletrendszert.

Rengeteg álmom és ötletem van, de a megvalósításukra nem tűztem ki pontos határidőket, főleg a fentiekben emlegetett rengeteg ismeretlen tényező miatt. Van egy cselekvési sorom (logikusan egyes munkálatok csak akkor indulhatnak meg, ha más projektek eredményesen lezárultak). Ezen belül az egyes pontoknak külön súlya és prioritása van, és azt veszem elő, amivel éppen a leghatékonyabb lehetek, vagy ami mégis valamilyen határidőhöz kötötten sürgőssé válik.

Az elmúlt hat hétben nem voltam tétlen írói szempontból sem. Tovább folytattam a régi írásaim átolvasását, és javítását. (Igen, van az a pillanat, amikor le kell ülnöd, és fizikailag pihenned egy kicsit még akkor is, ha magad környezetét szépítve hajt a lelkesedés.) Több mű is eljutott a „bétaképes állapotba”, sőt, egy útra is indult, és most valaki másnál időzik. Amint kellő mennyiség jut túl a bétázásnak nevezett, a páciensnek javulást jelentő, de a szülő, vagy tulajdonos számára fájdalmas műtéti folyamaton megkezdődik majd a megjelenési forma és mód keresése.

Ez egy olyan ismeretlen erdő, melyben még nem jártam túl mélyen a korábbiakban, de így is fennakadtam pár igencsak tövises bozótoson. Még nem tudom, most milyen irányból fogok közelíteni.

A környezetátalakítás tekintetében a lakás után pár nagyságrenddel nagyobb falat következik: Arcadia Minor meglévő tartományát szeretném kicsit jobban feltárni, és egy új tartomány is talán rövidesen felfedi magát. Hogy ez a folyamat se maradjon kellő izgalmak nélkül, volt egy kis lehalás. Ennek a posztnak pénteken kellett volna megjelennie, de a rendszer sztrájkolt, és lehalt, amikor a publikálást akartam elindítani. Ez a poszt második verziója, amit pénteken ugyan megírtam, amikor az első nyom nélkül eltűnt az éterben, de képtelen voltam élesíteni.

Most úgy tűnik a rendszer feléledt hamvaiból, és remélem, már fennakadás már nem lesz.