Az előző hónapban legendákra és valós történelmi eseményekre alapozva vázoltam fel több különböző történet alapot, némileg megbolondítva némi mágiával, és természetfeletti lényekkel. Most ideje ezen az úton továbblépni, és létrehozni valami konkrétat.

A jó történetekhez mindig jó szereplők kellenek, akik valóban éltre kelnek a sorok között. Ahhoz, hogy az adott karakter életre keljen, az írónak ismernie kell őt, olyan dolgokat is kell tudnia a karakterről, ami végül magában a történetben nem lesz jelentőségteljes, esetleg semmilyen formában nem jelenik meg, de a figura jellemét, egyéb tulajdonságait a múltban esetleg alakította, vagy most is befolyásolja.

Egyszóval a karaktert fel kell építeni, meg kell tervezni, éppen úgy, ahogyan mondjuk egy házat. Kellenek alapok, falak, ablakok (a ki- és betekintéshez), és kellenek aztán mindenféle díszítő elemek.

Én a szerepjátékos időszakomban tanultam meg, mennyivel könnyebb egy olyan karakterrel játszani, ami „rendesen ki van dolgozva”, és így aztán írói munkám során is ezeket a módszereket követem. A következő héttől az előző hetekben az apró történet-morzsákban feltűnt karaktereket szeretném életre kelteni a blogbejegyzésekben.

Akik elkészülnek mindjárt be is költözhetnek Árkádiába.

Az első elkészült karakter: Szemiramisz királynő

Alkotási folyamat: 1. rész – Alap adatok, 2. rész – Kapcsolatok, 3. rész – Megjelenés, 4. rész – Jellem

Történet ötletek