Lionel

Lionel „Little Wolf” Sheperd (2008. október 25. Kankakee, Illinois – ) vérfarkas, agrármérnök, a Tündérkert Biofarm és Mintagazdaság megálmodója. Lionel joggal pályázhatna a „legzűrösebb kölyök” címre, ha valaha osztogatnának ilyesmit, pedig amúgy egy megfontolt, nyugodt alkat, igazi munkamániás, aki talán soha nem vágyott kalandokra, egyáltalán semmiféle izgalomra, mégis kijutott neki ebből bőven, és még nincs is vége.

A fiatal farkas már az első regényben (Az emléktolvaj) feltűnik, bár eleinte még inkább szemlélője, mint résztvevője a történetnek, aztán a barátai iránt érzett aggodalom, és az igazságérzete egyre inkább belerántják őt az események sűrűjébe, ahonnan már nincs visszaút.

Novellák

Minden viharok öreganyja (2024) – terv

Lionel, bár nem rendelkezik indián felmenőkkel, aktív tagja a helyi hagyományőrző klubnak, melynek tagjai gyakran túráznak együtt az Öt tó vidékén. Egyik ilyen alkalommal hatalmas vihar tör ki, ami örökre megváltoztatja a fiú, és szülővárosa életét is.

Szakítások (2036) – kész

2036 szeptemberében pár nap alatt az egész világ fenekestül felfordul, hiszen ekkor következik be a Fátyolszakadás. Rengeteg ember élete vesz tragikus, vagy éppen szerencsés fordulatot. Lionel élete is gyökeresen megváltozik. Hogy áldás, vagy átok az, ami történik vele a jövő kérdése.

Francis megérezte a félelem szagát Lionelen, és ebbe belesajdult a szíve. Ennek nem kellett volna így történnie. Ennek a nagyszerű, okos, bár kissé naiv, és karót nyelt fiúnak már rég az ő kölykei között lenne a helye.

– Gyere, fiam, üljünk le, komoly beszédem van Veled! – vette át a kezdeményezést. Belépett, becsukta az ajtót, és karon fogva Lionelt bevezette a konyhába, lenyomta az egyik székre, majd letelepedett a másikra.

Nem ütközött semmiféle ellenállásba, mintha egy bábut terelgetett volna. Lionel leült, és továbbra sem szólalt meg, de a szemében annyi vád és kétségbeesés tükröződött, hogy az alfa szíve még nagyobbat facsarodott tőle. Hirtelen nem tudta, hogyan kezdjen bele, az előre eltervezett mondatok elillantak a fejéből.

(részlet a novellából)

Ki mint vet… (2092) – kész

Lionel élete újabb fordulóponthoz érkezik. Nagy szíve és kemény feje megnehezíti számára, hogy legyűrje az előtte tornyosuló problémákat, de szerencsére nemzője, Francis nem mond le róla. Végül a fiatal farkas és nemzője között megtörik a jég, és a Pheta Tanka falka új taggal bővül: Lionel „Little Wolf” Sheperd a csapat legfiatalabb tagja lesz, és ez rajta is ragasztja általa nem igazán kedvelt becenevét Little Wolf, azaz Kisfarkas. Mivel új kölykök nemzéséra jelenleg nincs lehetőség, Lionel még sokáig nem fog tudni megszabadulni tőle.

– Hát te élsz? – csúszott ki az alfa száján a kérdés, ami persze teljesen felesleges volt.

Sok kérdés úszott közöttük a levegőben kimondatlanul, de az, hogy Lionel él, és virul, az történetesen teljesen nyilvánvaló volt.

– Öhm…. igen – nyögte ki a fiatal farkas.

Mégis mit lehetne erre a kérdésre válaszolni? Lehet, jó lenne azt mondani, hogy „nem, csak egy kísértetet látsz”. Lehet, az jobb lenne mindenkinek. Lehet, hagyni kellett volna azokat a magokat, ahol vannak, és hazautazni, vagy inkább el se kellett volna jönni Tündérföldről. Lehet, hogy ezt az utazást még nagyon megbánja?

(részlet a novellából)